Maillista

Ledsen för dålig uppdatering idag men efter gårdagens förberedelser och kalas så har jag idag tagit igen plugg och jobb. Gårdagenas kalas var i alla fall mycket lyckat med god mat, trevligt sällskap och massa fina presenter. Vi bjöd på melon- och fläderbål som fördrink, pastasallad, mathavresallad och slutligen halloncheesecake. Mumsfilibaba! Nu tänkte jag bjuda på recept på fördrink och huvudrätt så får ni recept på efterätten imorgon.

  


Melon- och fläderbål (10 port)

Ingredienser
1 melon (honung, galia eller cantaloupe)
2 dl koncentrerad fläderblomssaft
1,5 dl citronjuice
1 citron
2 liter fruktsoda/sprite

Alkohol
20 cl vodka
20 cl vitt vin

Gör såhär
Ta ut runda kulor med kuljärn ur melonen eller skär den i bitar. Blanda med flädersaft och citron. Skiva citronen och ha i. Häll i fruktsoda och alkohol om så önskas.

Inspirerad från: Buffé nr 3 2012

Buffe med pastasallad och mathavresallad

Citronyoghurt

Ingredienser
1 liter turkisk yoghurt
3 msk citronsaft (gärna zest också om du använder färsk citron)
1 tsk citronpeppar

Gör såhär
Blanda yoghurt med citronsaft och citronpeppar. Smaka av med salt, svartpeppar, örtsalt och cayennepeppar.

Ajvarsås

Ingredienser
4 dl créme fraiche
2 dl stark ajvar

Gör såhär
Blanda créme fraiche och ajvar.

Pastasallad

Pastasallad med kryddig korv och fetaost (ca 15 port)

Ingredienser
900 gram korv (jag använde chorizo och sremska)
1 kg pasta (okokt)
2 askar körsbärstomater
15 champinjoner
4 pkt fetaost
1 påse färsk spenat

Gör såhär
Skiva korven och stek tills den fått färg och lägg över i en stor skål. Skiva champinjoner och stek lätt i smör och krydda med salt och peppar. Blanda i champinjonerna i skålen och häll i halverade tomater och tärnad fetaost. Koka pastan i saltat vatten, när den kokat färdigt, häll av vattnet och häll på olja och svartpeppar. När pastan svalnat, lägg i skålen och blanda. Vänd ner spenatbladen strax innan servering.

Mathavresallad

Mathavresallad med citronkyckling och mozzarella (ca 15 port)

Ingredienser
12 dl mathavre (okokt)
2 grönsaksbuljongtärningar
1,5 kg kycklingfilé
2 röd lök
200 gram soltorkade tomater (avrunnen vikt)
300 gram sockerärtor
1 citron
5 pkt mozzarella
1 tsk sambal
1 påse ruccola
Färsk basilika
2 msk vitvinsvinäger

Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg kycklingfilén i en ugnsäker form och häll på 1 msk olivolja, zest från en citron och saft från 0,5 citron, salt och svartpeppar. Låt innertemperaturen bli 67 grader och låt sedan kycklingen vila och svalna innan du skär upp den. Skär i bitar och lägg i skål.
Koka mathavren enligt förpackningen och använd buljongtärningar istället för salt. När mathavren kokat klart, häll av vattnet och tillsätt 2 msk olivolja och 1 msk vinäger. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och finhackad färsk basilika. Låt svalna innan du tillsätter mathavren i skålen.
Tärna mozzarella och om du vill ha extra smak låt den ligga i 2 msk olivolja, 1 msk citron, saften från 0,5 citron, sambal, finhacka basilika, salt och svartpeppar en stund. Blanda sedan ner i salladen.
Skiva rödlök, soltorkade tomater och sockerärtor och blanda ner i salladen. Vänd ner ruccolan strax innan servering.

0

Inga svar än

  1. Kicki

    Tack för att vi fick komma till er o smaka på allt det underbara. Allt var fantastiskt gott min favorit var mathavresalladen, men den andra var också kanongod.Smarrig dressing till o sen underbart god halloncheesecake. Bästa kocken alltså 😉 vi kommer snart igen 😉 nattinatti

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a