Julgodis kan ta olika lång tid och kräva olika mycket jobb. En knäck som ska koka en stund och sen stelna eller fudge som ska kokas, stelna för att sedan skäras i bitar. Jag gillar att även varva med enkla, snabba godisar som går fort och kräver få ingredienser och lite arbetskraft. Wienernougat är en typisk sådan godissort. Tre ingredienser och det är en klassiker som alltid går hem. För den som vill kan man ha i lite flingsalt också, det passar ju så bra med nötter och choklad.
Wienernougat (ca 60 st)
Ingredienser
250 g nougat
100 g flagad mandel
150 g mörk choklad
Gör såhär
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna och ställ sedan åt sidan. Smält nougaten i ett vattenbad. Finhacka den mörka chokladen. Låt smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
Blanda ner den rostade mandeln i nougatchokladen. Häll upp massan i en avlång form med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar. Förvara svalt.
Lämna ett svar