Maillista

Jag älskar att laga mat och även bakning kan vara kul men det är inte alls lika ofta jag tillbringar baktid i köket. December är helt klart min mest bakintensiva månad och då tycker jag att det är väldigt roligt. Men ibland går det ju inte alls som man tänkt sig och det är inget att skämmas över. Det här var tänkt att resultera i nöttoppar men smeten blev för lös och jag bestämde mig för att det fick bli nötkakor istället. Jag hade såklart kunnat försöka ha i mer nötter och så men nu fick det bli kakor istället och de blev väldigt goda. Nötkakor som blir lite segaktiga och väldigt goda trots misslyckad bakförsök.

DSC_0296 nötkakor  DSC_0312

Pepparkakskryddade nötkakor (ca 35 st)

Ingredienser
100 g hasselnötter
100 g mandlar
2 dl rörsocker
2 tsk potatismjöl
2 ägg
2 msk pepparkakskrydda
Pistagenötter

Gör såhär
Mal nötterna i en mandelkvarn eller i en matberedare/mixer. Vispa upp ägget och blanda med nötter, socker, potatismjöl och pepparkakskrydda. Klicka ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Tryck ner en hel pistaschkärna i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a