Dags att använda upp lite rester från julbordet. Har du också några köttbullar kvar i frysen som bör ätas upp? Och kanske lite rödbetssallad? Då kan du göra lite goda snittar när gästerna kommer. Som en köttbullemacka i miniformat. Snyggt och gott!

Men sen är det ju tyvärr så att man kanske tröttnat lite på julmaten och då bryter vi av med något helt annat nämligen en mangokyckling som serveras med ris. Vad sägs om kyckling, mango chutney och curry? En kryddig rätt som är enkelt att göra mycket av när du ändå är igång, perfekt i matlådan!

DSC_0137 mangokyckling DSC_0120 köttbullesnitt

Mangokyckling med kryddig curry (ca 10 port)

Ingredienser
10 port ris

1,8 kg kycklingfilé
1 purjolök
1 orange paprika
1 röd paprika
0,5 aubergine
5 vitlöksklyftor
4 dl grädde
5 dl créme fraiche
0,5 dl kycklingfond
1,5 msk curry
2 msk röd currypaste
2 dl mango chutney
0,5 apelsin

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i strimlor. Skär auberginen i tärningar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek yta på kycklingen, krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form. Stek sedan auberginen tillsammans med pressad vitlök. Strimla paprikan och purjolöken och lägg på kycklingen. Rör ihop grädde, créme fraiche, pressad vitlök, curry, currypaste, kycklingfond, pressad apelsin och mango chutney. Häll över kycklingen och paprikan i formen. Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Servera med ris och sallad.

Köttbullesnittar med rödbetssallad

Ingredienser
Rågbröd
Spenat
Rödbetssallad
Köttbulle

Gör såhär
Skär rågbröden i mindre bitar. Lägg på ett grönt blad och en klick rödbetssallad. Toppa med en halv köttbulle.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b