fbpx

Vad tycker du kännetecknar bra vardagsmat? För mig ska det vara näringsrikt, gå hyfsat snabbt att laga, smaka gott, funka i matlådan och inte vara för dyr. Det är ett plus om barnen enkelt kan hjälpa till och om det går att anpassa efter det man har hemma och slipper handla i onödan. Så en favorit är – pastagratäng!

Men innan jag ger er dagens recept (som är fem till antalet!) så vill jag uppmärksamma er på min nya kategori på bloggen. För det är ju jätteroligt att jag har så många recept på bloggen och att inspirationen nästintill inte tar slut. Men det gör det ju också lite svårt att leta ibland. Så jag brukar då och då försöka göra samlingsinlägg så du som är ute efter något speciellt kan hitta mina favoriter på ett och samma ställe. T ex soppor, tacos eller risotto eller . Eller två favorit 30 recept på billig vardagsmat och 20 recept på vardagsmat! Så nu hittar ni alla dessa inlägg under ”samlingsinlägg recept”. Hoppas ni kan inspireras 🙂

Om ni önskar några speciella sådana här samlingsinlägg så får ni gärna kommentera så fixar jag det!

Enkel vardagsmat

I den här inlägget tänkte jag därför samla ihop några favoriter som går hem hos oss när det kommer till pastagratäng. Det är både vegetariska varianter samt en med korv och en med köttfärs.

En pastagratäng är (enligt mig) en blandning av pasta och valfria goda grejjer som man lägger i en form och gärna binder ihop med ägg, créme fraiche och/eller grädde samt toppar med ost. In i ugnen och låt att mojsa ihop och servera direkt. Allt i en form och det passar hela familjen.

Detta är något vi ofta lagar om man har lite rester/grönsaker som man behöver göra av med men inte vet hur man ska få ihop det. Då är gratäng bra grejjer 🙂 Så när du kokar pasta man du med fördel koka dubbel sats så lagar du enkelt en gratäng dagen efter.

Topp 5 pastagratänger

  1. Pastagratäng med korv och spenat
  2. Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat
  3. Grön pastagratäng
  4. Mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
  5. Pastagratäng med spenat och köttfärs

 

Pastagratäng med korv och spenat

Pastagratäng med korv och spenat

Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat

Grön pastagratäng

Grön pastagratäng

Mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål

Pastagratäng med spenat

Pastagratäng med spenat och köttfärs

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b