Nu är det strand- och picknicktider och en given favorit när det kommer till mat att ta med sig är pastasallad. Så idag har jag samlat 5 goda recept på pastasallad för att ge lite variation på den klassiska picknickrätten. Men först tänkte jag dela med mig av några tips hur du kan tänka kring denna klassiker.

Variera din pastasallad

På sommaren brukar vi se till att alltid ha kokt pasta i kylen för att alltid kunna slänga ihop en pastasallad snabbt när vädret visar sig från sin bästa sida. men vill kunna packa ihop sig snabbt och ta tillvara på de soltimmar man får samtidigt som barnen inte ska tappa tålamodet. Här kommer några tips!

 • Se till att ha kokt pasta i kylen så det går snabbt att vända ihop en pastasallad
 • Använd gärna sånt som inte behöver hackas: majs på burk, bönor och kikärter, färdigtärnad fetaost, oliver, småtomater, kapris osv.
 • Försök att få med någon proteinkälla. Här hemma blir det ofta bönor eller kikärter då alla gillar det, det mättar bra och är billigt. Men du kan även ta ost, kassler, kyckling (finns t ex färdiglagad, tärnad salladskyckling att köpa fryst) eller köttbullar.
 • Om du vet att det kommer dröja lite innan ni ska äta kan du med fördel blanda ner lite frysta ärtor så håller pastasalladen sig kall och fräsch.
 • Om inte alla gillar samma ingredienser kan du ha några bra burkar eller påsar att lägga ner allt i så får alla plocka det man gillar.
 • Glöm inte kryddor och/eller vinägrett så det smakar någonting. Det gör hela skillnaden!
 • Packa gärna ner örtsalt i picknickkorgen så kan man krydda efter smak.
 • Komplettera med några kokta ägg.
 • Om ni gillar sås kan jag tipsa om att ha färdiga såser på flaska hemma som du enkelt kan packa ner. Några favoriter här hemma är mangoraja och srirachamajo. Barnen äter gärna utan sås.
 • Variera din pastasallad och byt ut pastan mot t ex ris eller mathavre.

Mina recept på pastasallad

Då var det dags att ge er några förslag på recept. Men egentligen tycker jag man mest kan utgå från tipsen och ta i det man känner för och har hemma. Håll det enkelt!

Pastasallad med svarta bönor och fetaost

Pastasallad med svarta bönor och fetaost

Pastasallad med ost och oliver

Pastasallad med ost och oliver

Tips för strandmaten

Krämig vegetarisk pastasallad

Pastasallad med salami och fetaost

Pastasallad med salami och fetaost

Picknickmat

Pastasallad med limeyoghurt

 

Ett svar

 1. Sandra Callermo

  Sommar och semester innebär ofta utflykter och härligt häng på stranden. Då kan det komma väl till pass med tips på picknickmat.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b