Tänk att det redan är maj. Jag vet inte hur det gick till men härligt är det. Nu hoppas jag på härlig vårsol hela månaden och sen är det juni och därmed sommar. Augusti närmar sig med stormsteg och det känns märkligt att jag redan är i vecka 27. Jag är lyckligt lottad som får fortsätta må bra och jag kan fortfarande träna vilket ger mig energi och jag kan fortsätta känns mig stark även om energin inte alltid är densamma.

Och idag är det ju måndag och det innebär ju ett nytt vegetariskt recept här på bloggen.l Den här veckan blir det en krämig vegetarisk lasagne med aubergine, linser och ostsås. Den blev väldigt god och mättande!

 P4210054 vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne med aubergine och röda linser (6 port)

Ingredienser
Ca 250 g torkade lasagneplattor
120 g ruccola
1 mozzarella
3-4 dl riven ost

Tomatsås:
1 aubergine
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 dl röda linser
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
2 msk tomatpuré
1 msk torkad timjan
3 dl vatten
En näve färsk persilja

Ostsås:
1 dl créme fraiche
200 g färskost
2 dl grädde
2 dl riven ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär auberginen i tärningar. Skala lök och vitlök och hacka fint. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka persilja. Hetta upp en kastrull med rikligt med olivolja. Fräs lök, vitlök och chili ett par minuter. Ha i auberginen och timjan och låt fräsa ett par minuter till på medelvärme. Tillsätt sedan tomatpuré och fräs med en minut innan du har i krossade tomater, röda linser, vatten och persilja. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa socker. Låt puttra i 10 minuter och avsluta sedan med att smaka av med pressad citron.
Blanda ihop créme fraiche med grädde, färskost och riven ost och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg ca 1/4 av tomatsåsen i en ugnssäker form och varva sedan med lasagneplattor och ostsåsen samt ruccola och sen tomatsås igen osv. Avsluta med ett lager tomatsås och skivad mozzarella samt riven ost. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

P4210024 vegetarisk lasagne

0

5 svar

  1. Mårtenssons Kök

    Så gott det låter, tänk så mycket smarrigt man kan laga till med linser – det är verkligen en perfekt stapelvara!
    Ha en fin vecka i vårvärmen,
    kramar

    Svara
    • Sandras Matkrypin

      Ja, linser används mer och mer här hemma. Det blir så gott och mättande! Igår gjorde jag en linsrisotto som kommer inom kort. Stor kram till er!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.