Häromdagen hittade jag den här matlistan inne hos Vegokäk (in och läs hennes grymma blogg!) och jag har funderat en del på att blanda upp receptinläggen med lite mer personliga inlägg och andra inlägg. Så här är ett sånt där ni förhoppningsvis får lära er lite mer om mig. Ni får gärna säga om ni gillar det eller inte och om ni önskar att läsa om något speciellt framöver.

Trevlig läsning!

Vilken är den godaste pastarätten?
En riktigt god carbonara står högt upp på listan! Men jag skapar ju nya pastarätter lite då och då så svårt att välja en klar favorit.

Hur var du med maten som liten?
Jag åt det mesta och fick lära mig att smaka på allt och det verkar ha gett bra resultat. Idag är det ytterst få saker jag inte tycker om.

Den bästa smaken på chips?
Salt och vinäger eller lantchips med gräddfilssmak.

Topp 3 bästa produkterna eller råvarorna?
Hr får bli basingredienser/kryddor som jag alltid har hemma
1. Salt, svartpeppar och cayennepeppar
2. Citron
3. Créme fraiche

Om du var tvungen att bara äta mat från en matkultur resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
Italienskt är ju gott men frågan är hur det skulle gå med allt gluten.. Men svensk husman går ju alltid hem!

Vad tycker du att den ultimata tacon ska innehålla?
Köttfärs, ost, sallad, gurka, tomat, rödlök, guacamole, créme fraiche, tacosås och gärna en bönsalsa med mango och koriander.

DSC_0213

I vilken form är potatis som allra godast?
Pommes!

Har du någon dyr matvana?
Nej.. inget speciellt. Vi handlar det vi är sugna på och försöker att hitta prisvärda produkter i butiken. När det kommer till kött köper vi bara svenskt och helst ekologiskt och det kan bli dyrt.

Vad lagar du om du har minimalt med tid i köket?
En snabb pasta, omelett eller varför inte en god sallad med fetaost eller halloumi.

Vad är din paradrätt?
Ingen aning! Min starka sida är att laga varierad mat och ständigt nya recept så då har jag ingen paradrätt. Lagar sällan samma rätt två gånger!

Topp 3 restauranger i staden där du bor?
Oj, va svårt.. Vi går inte ut och äter så mycket i Stockholm men här är i alla fall några tips (utan inbördes ordning):
1. Farang har otroligt god mat och grym avsmakningsmeny för ett överkomligt pris
2. Burger shack om du vill ha en riktigt god burgare
3. Nu står det helt still i huvudet..

Vad består den bästa helgfrullen av?
Här gäller regeln ju mer desto bättre. Tänk brunchbuffé! Bör innehålla något gott bröd (gärna surdeg) med en bunt pålägg, smoothie, juice, te, äggröra med tabasco och stekt bacon, frukt och bär och sen avsluta med pannkakor eller våfflor.

DSC_0088 DSC_0102

Vilken är den senaste råvaran eller maträtten som du lärde dig att tycka om?
Det är nog kaviar. Det tog ungefär 3 veckor och sen gillade jag det!

Finns det någon mat som du inte skyltar med att du gillar?
Det finns en klassisk, fryst panpizza som man värmer 2 minuter i micron som är väldigt god. Eller egentligen är den kanske inte supergod men det är nostalgiskt gott och när jag började äta gluten igen köpte jag denna så snart jag fick chansen!

Din bästa budgeträtt?
Pasta med morotssås!

DSC_0312 1

Vad brukar du käka till lunch?
Jag har med mig matlåda men det är sällan gårdagens middag eftersom vi har (minst) en hylla full med matlådor i frysen så det finns lite att välja mellan. Samma mat två dagar i rad är lite trist.

Vad är det bästa att äta och dricka på en fredagkväll?
Antingen blir det en hemgjord burgare med en öl eller om man inte orkar laga mat då är det ju aldrig fel med räkor, ett gott bröd och hemgjord aioli och ett glas bubbel.

Dela med dig av något smart matlagningsknep!
Smaka av ofta, snåla inte med kryddorna och balansera upp syran med pressad citron.

Vad lagar du om du ska laga mat åt många personer?
Det beror lite på tillfälle. Om det är riktigt många blir det ofta några goda pajer och/eller pastasallad. Om vi har middagsbjudning hemma med många gäster så är det gott med potatis i långpanna (klyftpotatis eller gratäng), en god köttbit och såklart sås och sallad. Är det vardagsmiddag är det smidigt att göra lasagne i långpanna.

Vilken är den godaste såsen?
Chilibearnaise!

0

6 svar

    • Sandras Matkrypin

      Haha, ja jag såg att vi skulle kunna dela chipsskålar utan problem! Men det kanske skulle ta slut fort 😉 Tack för en rolig lista och för din fina blogg! Jag fortsätter följa dig 🙂 Glad midsommar! Kram!

      Svara
  1. anneliesblomsterochbakverk

    Tycker bara att det är roligt när recepten blandas upp med något personligt, så det blir nog en fin mix. Vill inte du vara med och bidra till Månadens gröna framöver? Skulle passa dig perfekt tänker jag 😉 Hoppas allt fint med dig.

    Svara
    • Sandras Matkrypin

      Ja, jag håller med. Det får bli lite mer sånt nu 🙂
      Jo, jag har funderat på det faktiskt. Jag var lite sugen att hänga på Månadens Gröna från början men hann inte riktigt med.
      Kram på dig!

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.