Hemma i frysen har jag en stor påse med krusbär. Jag gillar verkligen krusbär och syrligheten men jag har sällan använt det i köket tidigare. Så nu lät jag fantasin flöda när jag fick hem dessa godingar och först ut blev en krusbärspaj som jag gjorde på jobbet. En vanlig smulpaj där jag la till lite kokos i smuldegen. Det blev succé bland kollegorna! Men när jag kom hem var det bara fortsätta skapa krusbärsrecept och då blev nästa test en krusbärscurd. Curd kräver syrlighet i och därför passar just krusbär bra och sedan kan curden användas till lite allt möjligt. Jag passade på att göra en rejäl sats eftersom den håller bra i kylen. Den kan sedan användas till glass, fyllning i rulltårta, olika efterrätter och annat smått och gott och håll i er – för det kommer inom kort. Men först ut – krusbärscurden!

P7120112_krusbärscurd P7120127_krusbärscurd

Krusbärscurd

Ingredienser
700 g krusbär
1,5 dl vatten
1 dl socker
75 g smör
4 msk majsstärkelse
3 äggulor

Gör såhär
Lägg krusbär och vatten i en kastrull och låt puttra under lock tills bären gått sönder (ca 15 minuter). Sila bort skal och kärnor och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt socker och smör och låt koka upp. Ta av kastrullen ifrån värmen och låt svalna någon minut. Sikta sedan ner majsstärkelse i kastrullen under omrörning. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda, men inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kylskåpet.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.