fbpx

Det händer att vi unnar oss pannkakor på helgfrukosten, om än det är alldeles för sällan. Men när vi väl göra pannkakor gör jag gärna lite extra då man kan använda det till en ny maträtt dagen efter. Så sist vi åt pannkaksfrukost gjorde jag en rejäl sats och la in pannkaksresterna i kylen. Sen använde jag de till crêpes och då gick det snabbt att fixa då endast fyllningen skulle göras. Sen är det bara att fylla rullarna och skjuts in i ugnen. Fyllningen denna gång bestod av fetaost, tomat, selleri och persilja, Till det serverade jag en ärtsallad med avokado.

P7190465_fetaostcrepes

Fetaostcrêpes med selleri och ärtsallad (4 port)

Ingredienser
8 pannkakor
4 stjälkar selleri
2,5 dl crème fraiche
250 g fetaost
1 röd chili
2 tomater
En rejäl näve persilja
2 dl riven ost

Ärtsallad:
250 g frysta gröna ärtor
2 avokados
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
En näve persilja

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Strimla sellerin. Finhacka chilin. Hacka tomaterna. Finhacka persiljan. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs chili och selleri ett par minuter. Tillsätt sedan tomat, créme fraiche, smulad fetaost och persilja. Låt puttra ihop 2 minuter och krydda med salt och svartpeppar.
Fördela fetaostblandningen på pannkakorna och rulla ihop Lägg i en smord ugnssäker form och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
Koka upp saltat vatten och blanchera ärtorna 2 minuter innan du sedan spolar av de med kallt vatten. Blanda sedan med hackad persilja, tärnad avokado, citron, olivolja, citronpeppar och örtsalt och servera till crêpesen.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.