fbpx

I helgen när vi hade middagsgäster gjorde jag risotto. Det var alldeles för länge sen jag gjorde risotto. Det är en rätt som jag tycker är väldigt enkel att göra och jag ser lite på det som jag gör med pasta. Det går att ha i lite vad du känner för. Ett bra sätt att laga lite mer klimatsmart mat då det är en perfekt att göra av med rester eller råvaror som börjar bli tråkiga. En tråkig grönsak, en torr ostkant eller kanske någon rotfrukt som börjat närma sig sista dag för användning. Jag har ett grundrecept på risotto som ni hittar här och sen är det bara låta fantasin flöda.

Risotto passar utmärkt att göra vegetarisk. Jag gör ofta vegetarisk risotto och sen kan man antingen servera som den är eller med en bit fisk, kyckling eller kött. Men jag föredrar att hålla den vegetarisk och gärna servera med en rejäl sallad. Mums! Här nedan har jag samlat ihop 6 av  mina godaste vegetariska recept på risotto som jag tycker ni borde testa.

  1. Tomatrisotto med tabasco och basilika

  2. Linsrisotto med apelsin och fetaost

  3. Saffransrisotto med champinjoner

  4. Getostrisotto med gröna ärtor

  5. Sparrisrisotto med citron med fröströssel

  6. Pestorisotto med broccoli

Tomatrisotto med tabasco och basilika

Tomatrisotto med tabasco och basilika

Linsrisotto med apelsin och fetaost - risotto recept

Linsrisotto med apelsin och fetaost

Saffransrisotto med champinjoner

Saffransrisotto med champinjoner

Getostrisotto med gröna ärtor - risotto recept

Getostrisotto med gröna ärtor

Sparrisrisotto med citron och fröströssel

Sparrisrisotto med citron med fröströssel

Pestorisotto med broccoli - risotto recept

Pestorisotto med broccoli

Vilket är ditt bästa risotto recept?

För dig som vill ha ännu mer risotto-inspiration kan ni kika på risotto-taggen här!

    Mentions

  • 💬 Saffransrisotto med grönkål och vaxbönor • SandraCallermo.se
  • 💬 Mina 5 bästa recept på pastagratäng • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b