Maillista

Nu är det verkligen äppelsäsong och i många trädgårdar ser man äppelträd med tunga grenar med många vackra frukter på. Eftersom jag själv inte har någon trädgård än så länge så får jag hålla tillgodo med det man kan få från nära och kära alternativt köpa svenska äpplen i butiken. Och förra helgen kom min kära faster och man hit med en stor påse äpplen och i veckan har jag gjort massa äppelmos med kardemumma och sen kommer jag frysa in en del i klyftor så man enkelt kan ta fram och göra äppelpaj. Sen blir det såklart en del efterrätter som till exempel den här. Karamelliserade äpplen med crunchiga havresmulor och vaniljglass som serveras i glasburkar. Snygg och GOTT!

p7060349 p7060368

Karamelliserade äpplen med glass och havresmulor (4 port)

Ingredienser
3 äpplen
35 g smör
2 msk socker
1 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma

Havresmulor:
1,5 dl havregryn
2 msk ljus sirap
2 msk smör

Vaniljglass

Gör såhär
Smulor: Blanda havregryn, ­sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg och häll sedan i en skål och låt svalna något.
Äpplen: Kärna ur och tärna äpplena. Smält smöret i stekpannan och ha i äpplena. Låt de steka 2-3 minuter innan du tillsätter kanel, kardemumma och socker och låt allt karamelliseras 2-3 minuter.
Lägg äpplena i burkar och ha på en kula viljaglass innan du toppar med havresmulor.

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a