Förra veckan skördade jag rabarber för första gången i år. Det är en viss känsla med att kunna gå ut i trädgården och plocka huvudingrediensen till kvällens dessert. Åh! <3 Det är så lyxigt. Om några veckor är det dags att utöka årets planeringar med massa örter, grönkål, tomater och annat skoj jag kan hitta. Det finns även några som överlevt vintern så citronmeliss, persilja och jordgubbar finns reda.

Allt i min trädgård ska vara ätbart. Blommor har jag svårt att motivera mig att ta hand om 😛 haha!

Recept med rabarber

Ogröna fingrar

Rabarber är ju väldigt tacksamt för oss med mer vilja än kunskap när det kommer till trädgårdsarbete. Jag har alltså väldigt ogröna fingrar men jag vill gärna lära mig och tycker det är kul att pyssla. Jag är dock inte tillräckligt intresserad att jag har ro att sätta mig ner och läsa på på riktigt. Jag snabbgooglar och om jag inte hittar det jag söker så gissar jag och ser vad som händer. Sen är jag beredd på att då kommer inte allt bli bra men det är okej. Och de gånger jag lyckas blir jag lycklig som ett barn på julafton!

Tålamodet lyser med sin frånvaro så jag orkar sällan odla från frön utan satsar mest på att köpa plantor och sätta ner om ett par veckor. Men rabarbern behöver man liksom inte göra så mycket med. Den står där och är självständig och allt jag behöver göra är att plocka ibland så det fortsätter komma mer. Noel vattnar såklart också!

Recept med rabarber

Så nu när rabarbersäsongen är igång så tänkte jag göra ett samlingsinlägg med just mina bästa recept med rabarber. Paj, cheesecake, soppa, gino, smoothie, marmelad osv. Jag gillar rabarbern med den syrliga smaken men när det blir sådär trådigt är det ingen höjdare så jag kör oftast på mindre bitar av rabarber oavsett vad jag gör.

Vad är ditt bästa recept med rabarber? Eller vad vill du att jag ska göra härnäst? Lämna gärna en kommentar 🙂

Nu kör vi!

Rabarbercheesecake i glas

Rabarbercheesecake i glas

Rabarberpaj med svarta vinbär

Rabarberpaj med svarta vinbär

Rabarbercurd

Rabarbercurd

Rabarbersmoothie med blåbär

Rabarbersmoothie med blåbär

Rabarbermarmelad med kardemumma

Rabarbermarmelad med kardemumma

Rabarbersoppa med mandelbiskvier

Rabarbersoppa med mandelbiskvier

Raberbergino

Rabarbergino

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.