Maillista

 

Häromdagen när vi pratade på öppna förskolan så kom vi in på jul och diskuterade när man julpyntar och sånt. Sen gick vi vidare och pratade om julbak. Jag berättade att jag redan bakat flera olika sorter och att jag älskar att hitta på nya julgodis. Då sa min vän Gabriella att hon verkligen vill ha väldigt enkla recept på julgodis som är få ingredienser och moment. Och då fick jag en idé!

Jag älskar att skriva om recept ni efterfrågar. När jag hör vad folk runtomkring mig pratar om ger det mig en hint av vad jag kan göra på bloggen. Antingen nya recept eller göra samlingsinlägg för att det ska vara enklare att hitta vad man söker. Jag har ju över 170 julrecept så det är ju inte helt enkelt att navigera runt efter just det du önskar. 

Så om du har förslag vad du vill se mer av eller något jag saknar, skriv gärna! 😀

Snabbt julgodis

Så dagens inlägg blir fullproppat med snabba godisrecept! Hur underbart?! Det finns ju även ett gäng tryfflar och ischoklad som innehåller få ingredienser men de är ju lite mer handarbete med så de fick utebli denna gång. Här handlar det om minimalt antal ingredienser och enkla recept som hela familjen kan hjälpa till med. Många av dessa kan dessutom barnen få hjälpa till från start till mål då det inte är så noga om man ska klicka ut rischoklad eller chokladpopcorn. De kan bli lite olika snygga och stora och det gör inget. Jag kan gilla när det är lite olika storlekar på godiset så kan alla välja vad de föredrar.

Nu kör vi!

Triss i trillingnötter

Triss i trillingnötter

Pepparkaksbollar (2 ingredienser!)

Pepparkaksbollar

Snickerspopcorn

Snickerpopcorn

Chokladpopcorn

Chokladpopcorn

Snabbt daimgodis (endast 2 ingredienser!)

Snabbt daimgodis

Rischoklad med daim

Rischoklad med daim

Chokladplattor med toppings (välj valfria nötter, granola, frön eller annat)

Lyxiga chokladplattor

1

2 svar

  1. Anna

    När det närmar sig nyår vore det kul med idéer på trerättersmiddagar 🙂 så svårt att förstå vilka rätter som passar med vilka tycker jag

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.