I samarbete med Gårdssällskapet

Det är lite låg närvaro på bloggen nu men det beror på att jag njuter av semester och lägger desto mer tid på att planera 2018. Jag har lite tankar för bloggen coh hoppas på att hinna med att utveckla bloggen som jag vill i år. Det vore roligt!

Idag har jag och Noel slappat i huset med svärmor och svärfar medan de andra åkt skidor i Hassela. Jag väljer att inte åka slalom eftersom jag är gravid och är då lite fek och dessutom har jag börjat känna foglossning så dumt att trigga igång det.

Snart kommer de hem från backen och då blir det afterski med bastu, drink och snacks och sen middag och kvällsmys. Perfekt!

Högrevscurry med sting

Högrevscurry med sting (5 port)

Ingredienser
1 kg högrev
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk curry
2 msk röd currypasta
400 g krossade tomater
2 burkar kokosmjölk (á 400 ml)
2 köttbuljongtärningar

5 port ris

Gör såhär
Skär kött i kuber, 2×2 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor gryta och bryn köttet runtom. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sedan åt sidan.
Fräs lök och vitlök i samma gryta tills det mjuknar. Tillsätt sedan sambal oelek, curry och currypasta och fräs på medelvärme 2 minuter. Tillsätt sedan köttet, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt småputtra under lock ca 2 timmar och känn sedan på köttet. Om det inte blivit helt mört ännu kan du koka 1 timme till. Ta av locket och låt koka några minuter till. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime.
Koka riset enligt anvisning. Servera till grytan.

2 svar

    • Sandra Callermo

      Åh, tack! Vad glad jag blir! Hoppas du hittar fler recept du gillar 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.