fbpx

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Godmorgon! Idag är det lördag och vi har en skön morgon hemma. Och jag kikar in här för att ge er ett riktigt smarrigt frukoststips. Det är nämligen så att för ett par veckor sedan gjorde jag mitt livs första acaibowl och den blev så god! Så nu vill jag ge er receptet förstås. Men först lite mer information om vad acaibowl egentligen är. Häng med!

Vad är acai?

Acaibäret är ett näringsrikt bär som liknar blåbäret men det uppges innehålla 6 gånger mer antioxidanter än blåbär. Bären är väldigt nyttiga och innehåller mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler och tillhör det vi brukar kalla för superfood. Det är med andra ord ett superbär som vi borde äta mer av. Man kan köpa bären frysta eller i pulverform.

Acaibowl med hallon och jordnötssmör

Vad är en acaibowl?

Acai passar utmärkt att mixa ner i din smoothie. Du kan även blanda pulvret med yoghurt eller i chiapudding. Smaken brukar beskrivas som en kornsing mellan blåbär och choklad. Hur gott?! En acaibowl är egentligen en tjockare smoothie där acai är en självklar ingrediens. Ofta kan man basera den på banan och lägga till valfria bär och eventuellt även proteinpulver. Du behöver inte ha så mycket vätska och ska gärna ha mestadels frysta ingredienser så det blir en tjock smoothie/sorbetliknande konsistens.

Förslag på toppings

Det är väldigt godd att toppa din acaibowl med frukter, bär, frön, kokos, nötsmör och/eller granola. Bara fantasin sätter gränser!

Acaibowl med hallon och jordnötssmör

Acaibowl med hallon och jordnötssmör (1-2 port)

Ingredienser
1 banan
2 dl frysta hallon
2 dl frysta blåbär
1-2 msk acaipulver
0,5 dl mandelmjölk

Bär
Banan
Jordnötssmör
Hampafrön

Gör såhär
Låt bären stå framme i rumstemperatur en stund så de är lite halvfrusna (eller tina snabbt i mikron). Mixa banan, hallon, blåbär, acaipulver och mandelmjölk i en blender eller med en stavmixer. Det ska bli som en tjock smoothie/sorbet. Lägg i en skål och toppa med banan, bär, jordnötssmör och eventuellt hampafrön. Njut!


Fler frukostbowls:

Smoothiebowl med mango, hallon och broccoli

Smoothiebowl med vinbär

Smoothiebowl med mango och cashewnötter

    Mentions

  • 💬 Nyttig acaibowl för tarmfloran • SandraCallermo.se
  • 💬 Acaibowl med vattenmelon • SandraCallermo.se
  • 💬 Snickersbites – veganska och glutenfria • SandraCallermo.se
  • 💬 Hummusbowl med sesamlax och svartkål • SandraCallermo.se
  • 💬 Chokladbowl med jordnötssmör och blåbär • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b