Det här inlägget har jag tidsinställt eftersom vi nu förhoppningsvis är i backen nu och kör järnet. Och receptet är en kunglig burgare med krämig ädelost och karamelliserad rödlök som vi serverade med råstekt potatis och en spännande balsamicosås. Varsågoda!
Ädelostburgare med karamelliserad lök och balsamicosås (4 port)
Ingredienser
600 g köttfärs
1-2 tsk worcestershiresås
1 tsk tabasco
Råstekt potatis:
4 port potatis
3 vitlöksklyftor
Karamelliserad rödlök:
2 rödlökar
1 msk smör
2 msk råsocker
Balsamicosås:
2 dl turkyoghurt
2 msk crema di balsamico
100 g ädelost
Sallad
Tomat
Bröd
Gör såhär
Råstekt potatis: Skär potatisen i tunna skivor. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek potatisen tillsammans med pressad vitlök tills den fått fin färg. Krydda med örter, salt och svartpeppar.
Balsamicosås: Blanda yoghurten med balsamicon och krydda med salt och svartpeppar.
Burgarna: Krydda färsen med salt, svartpeppar, tabasco och worcestershiresås. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de fått fin färg. Lägg på ädelostskivor i slutet av stekningen
Karamelliserad rödlök: Skala och strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Strö på sockret och rör tills det smält.
Kul att servera burgaren i ett libabröd, ser snyggt ut och blir lite mindre… Brödigt :p Ha det kul i backarna!