Maillista

Inlägget innehåller reklamlänk från KitchenTime

Jag älskar ägg! Det är bra mat som håller en mätt och går att använda till mycket. Jag äter minst 2 ägg om dagen då jag alltid äter två kokta ägg till frukost (samt fil med banan och kanel). Sen är det inte helt ovanligt med ett till kokt ägg till mellanmål eller kanske en omelett eller äggröra till lunch. Krämigt och enkelt att slänga ihop. Jag gillar lunch som går snabbt att göra, man håller sig mätt länge utan att känna sig uppblåst och tung.

När jag kokar ägg brukar jag använda den här äggtimern som är grym! Då slipper an hålla koll på exakt när det började koka. När jag kokar ägg står jag ändå i köket och håller på med annat så då kollar jag dit lite då och då och kan enkelt bestämma hur jag vill ha dagens kokta ägg. För när jag äter det som det är vill jag gärna ha lite löst men på mackan ska det vara krämigt och när jag ska ha det till vissa saker vill jag ha det mer hårt. Mycket bra!

Men över till mina äggrecept som jag hoppas kan inspirera. Vilket är ditt bästa äggrecept?

PS: Här har jag en tagg med just ägg så där kan du hitta ännu fler recept <3

Äggrörebowl är så himla gott. Genialiskt eller hur?

Att göra en äggröremacka och toppa med sparris är aldrig fel

En klassisk äggmacka till frukost

Att servera t ex en pasta med ett pocherat ägg gör det hela mycket godare

Glöm inte att man kan smaksätta äggröran! Här med chili, koriander och fetaost

Eller varför inte äggröra med grön curry?

Sen kan man ju använda olika typer av ägg. Här är en svampmacka med vaktelägg

0

2 svar

 1. Lena - gott för själen

  Halloj! Kul att ha hittat hit. Vilken trevlig “familjeblogg” (eller vad jag ska kalla det) du har. Jag gillar såna här personliga bloggar.

  Och ägg, ja. Det går verkligen i vågor för mig. Ibland äter jag ägg ofta och ibland blir det inget alls på månader. Vet inte varför. Det är ju så himla bra, gott och billigt!

  Kram Lena

  Svara
  • Sandra Callermo

   Va roligt att du hittat hit till bloggen 🙂
   Ja, jag har precis utökat inriktningen lite så det är både familjeliv och mat och jag trivs så bra med det!

   Ja, det är ett grymt bra livsmedel! Men det går i vågor för mig med. De senaste månaderna har det gått åt mycket ägg här hemma 🙂

   Kram!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.