Såsom många andra jobbar jag hemma dessa tider och då föredrar jag att fixa lunchen a la minute. Oftast blir det sallad men det kan också bli en snabblagad lunch och då blir det ofta äggbaserat. Antingen omelett eller äggröra. Så idag tänkte jag visa er hur det kan se ut när jag ska slänga ihop en sån lunch – denna gång blev det äggröra med grönt.

Äggröra med grönt

Min grund till äggröra är lika många matskedar mjölk som ägg och vispa ihop med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Sen steker jag det i en rejäl klick smör. Om man vill kan man byta ut mjölken mot grädde. Låt det bli krämigt på medelvärme och servera med tillbehör. Nu kikade jag vad som fanns i frysen och hittade både haricots verts, gröna ärtor och gröna sojabönor så jag stekta ihop det med grönkål från kylen och så lite vitlök. Svårare än så behöver det inte vara och detta tillagas på nolltid. Och om man vill kan man ta samma smet och lägga i grönsakerna i och antingen röra ihop det eller låta det stelna som en omelett.

Äggröra med grönt

Äggröra med grönt (1 port)

Ingredienser
3 ägg
3 msk mjölk

En näve haricots verts
1 dl gröna ärtor
1 dl sojabönor
1-2 blad grönkål
1 vitlöksklyfta

Tomat

Gör såhär
Vispa ihop äggen med mjölk, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Hetta upp smör i en kastrull och häll i äggblandningen. Tillaga på medelvärme och rör om då och då så den tjocknar men inte fastnar i botten.
Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i haricots verts, gröna ärtor och sojabönor. Låt fräsa så det börjar få färg och riv då ner grönkål (utan stam) och pressa i en vitlöksklyfta och fräs 1 minut till. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera äggröran med grönsakerna och tomat. Toppa gärna med tabasco.


Fler äggröror:

Halloumitallrik med äggröra och champinjoner

Avokadomacka med äggröra

Äggröra med gröna ärtor och mozzarella

2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.