fbpx

Hur har ni det i värmen? Vilken härlig sommartid vi har nu! Våra dagar består mest av sol, bad och minst en glass om dagen. Vi gör lite ärenden och småfix hemma men annars mest slappande och semester. Vi njuter av vår sista lediga vecka. På måndag ska David börja jobba igen och det känns både som semestern gått fort men ändå som vi hunnit mycket. En vecka Frankrike, två veckor landet och Örnsköldsvik och så en hel del tid hemma med ledig tid, en del utflykter och bröllop. Roligt roligt! Sen har jag två veckor till hemma med barnen innan vardagen drar igång (alltså när Noel börjar förskolan igen).

Äggröra med halloumi och tomat

Dessa varma dagar är jag oftast inte sugen på varm mat, eller åtminstone inte stå länge i köket och laga. Men äggröra är något jag alltid orkar slänga ihop. Snabbt, enkelt och mättande. Inte många minuter vid spisen. Såhär under sommaren har vi alltid halloumi hemma och denna gång gjorde jag en annorlunda variant där jag först stekta halloumin och sen i med äggen och låta de bli krämiga. Sen i med tomater och njuuut med lite spenat och tabasco. Kan ätas med sked i djup tallrik. Perfekt om du frågar mig. Här har ni receptet!

Äggröra med halloumi och tomat

Äggröra med halloumi och tomat (2 port)

Ingredienser
6 ägg
0,5 dl mjölk eller grädde
2 tomater
200 g halloumi

Spenat
Tabasco

Gör såhär
Vispa ihop äggen med mjölk/grädde. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Skär halloumin och tomater i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin så den får fin färg runtom. Häll sedan på de uppvispade äggen och låt steka under omrörning. När äggen börjat bli krämiga kan du tillsätta tomaten och låta bli varm. Servera sedan med sallad och toppa med tabasco.

Äggröra med halloumi och tomat

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.