När helgen är här så gillar jag att lyxa till frukosten lite extra. Ofta steker vi ägg, gör bananpannkakor och ibland blir det äggröra. Och jag älskar krämig äggröra! Så blev jag lite nyfiken om det går att göra krämig äggröra utan mjölk. Så jag var tvungen att testa! Och vet ni, det gick 😉 Denna är alltså gjord på mjölkfritt smör och ägg och den blev så god. Hemligheten är att våga göra det långsamt. Tillaga den på låg/medel värme och rör hela tiden så blir den magiskt god. Jag älskar att toppa min med tabasco och gärna ha lite krispiga grönsaker till. Mums!

Äggröra utan mjölk

Äggröra utan mjölk

Äggröra utan mjölk (2 port)

Ingredienser
4 ägg
1 msk mjölkfritt smör

Gör såhär
Knäck äggen i en skål och vispa upp med en gaffel. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg en klick smör i en stekpanna eller kastrull och värm på medelvärme. Häll i äggen när smöret smält och låt bli varmt under omrörning (hellre lägre temperatur istället för högre). Låt det ta lite tid. När äggen börjar bli krämiga kan du smaka av med kryddor och sen lägga upp i en skål. Servera gärna med krispiga grönsaker och droppa över lite tabasco om du gillar lite sting.


Fler recept på äggröra:

Het äggröra med koriander

Äggröra med gröna ärtor och mozzarella

Avokadomacka med äggröra

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b