När helgen är här så gillar jag att lyxa till frukosten lite extra. Ofta steker vi ägg, gör bananpannkakor och ibland blir det äggröra. Och jag älskar krämig äggröra! Så blev jag lite nyfiken om det går att göra krämig äggröra utan mjölk. Så jag var tvungen att testa! Och vet ni, det gick 😉 Denna är alltså gjord på mjölkfritt smör och ägg och den blev så god. Hemligheten är att våga göra det långsamt. Tillaga den på låg/medel värme och rör hela tiden så blir den magiskt god. Jag älskar att toppa min med tabasco och gärna ha lite krispiga grönsaker till. Mums!
Äggröra utan mjölk (2 port)
Ingredienser
4 ägg
1 msk mjölkfritt smör
Gör såhär
Knäck äggen i en skål och vispa upp med en gaffel. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Lägg en klick smör i en stekpanna eller kastrull och värm på medelvärme. Häll i äggen när smöret smält och låt bli varmt under omrörning (hellre lägre temperatur istället för högre). Låt det ta lite tid. När äggen börjar bli krämiga kan du smaka av med kryddor och sen lägga upp i en skål. Servera gärna med krispiga grönsaker och droppa över lite tabasco om du gillar lite sting.
Fler recept på äggröra:
Ska testa den genast. Så enkel och utan mjölk eller grädde!😋
Äggröran blev fantastisk! Ska rekommendera den för mina vänner👍
Va glad jag blir! Kul att du provade och tack för att du skrev 🙂