Den senaste veckan har jag varit sugen på äggröra. Det är ju sååå gott, enkelt att göra och går att variera med olika tillbehör. Oftast blir det äggröra till frukost men sen i fredags så var jag sugen på det även till lunch och det resulterade i en äggrörebowl. Jag vet inte om det finns något som heter så men nu gör det det. Jag gjorde helt enkelt en krämig äggröra som fick sällskap av stekt potatis, gröna ärtor och en smakrik tomatsås. Och så var lunchen serverad! Passar även utmärkt som vegetarisk middag och du kan ju välja de tillbehör du gillar och har hemma. Smaklig spis!
Äggrörebowl med
stekt potatis (1 port)
Ingredienser
2-3 kokta potatisar
1 dl frysta gröna ärtor
1 dl tomatsås (här finns en variant på tomatsås)
3 ägg
3 msk grädde
Gör såhär
Skär potatisarna i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek potatisen så den får fin färg. Koka upp vatten i en lite kastrull och tillsätt salt och gröna ärtor. Låt de koka 2 minuter innan du häller av vattnet.
Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Hetta upp rejält med smör i en kastrull och häll i äggblandningen. Stek på medelvärme samtidigt som du rör sakta med en slev. Dra av från värmen när den fått lagom konsistens.
Värm upp tomatsås.
Servera äggröran med potatisen, ärtor och tomatsås i en skål och ät direkt.
Ett fullmatat inlägg med steg-för-steg-guide hur du gör en bowl och så delar jag självklart med mig av mina 10 bästa recept på bowls.