Minns ni för några vaeckor sedan när jag blev sugen på äggröra och helt plötsligt hade jag skapat en äggrörebowl. Förra veckan hände det igen men denna gång lagade jag istället en rejäl lunchmacka – en äggröremacka! Och även denna gång blev det så väldigt gott!

 

Äggröremacka med sparris och tomat (1 port)

Ingredienser
1 rejäl surdegsbrödskiva
2 ägg
2 msk grädde
5 körsbärstomater
Några sparrisar
50 g fetaost
Tabasco

Gör såhär
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek brödet på båda sidor. Krydda med salt och svartpeppar. Stek sedan sparrisen i samma stekpanna.
Skär tomaterna i kvartar.
Vispa ihop ägg och grädde i en liten skål och krydda med salt och svartpeppar.
Hetta upp en rejäl klick smör i en kastrull och häll i äggblandningen. Sänkt till medelvärme och stek under omrörning. Dra av från värmen när det är en krämig röra. Rör då ner tomaterna.
Lägg äggröran på brödet, toppa med sparris och tabasco och smulad fetaost.

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.