Maillista

Vardagsmat! Den ska vara god, enkel och inte ta för lång tid. Då är dagens recept ett riktig hit! Det är dessutom lax och jag vet att många tycker det är svårt att komma på nya fiskrecept som är enkla och funkar hos hela familjen. Denna ajvarlax består av endast tre ingredienser och arbetsinsatsen är väldigt liten. När laxen är i ugnen hinner du både fixa tillbehör och dukning.

Ajvarlax med 3 ingredienser

Ajvarlax med 3 ingredienser

Ajvar kan man köpa både mild och stark. Jag hade stark och då blev det lagom tillsammans med créme fraichen men du kan såklart välja den variant ni föredrar. Om du använder den milda kan du med fördel ta i några stäng cayennepeppar för lite sting.

Till laxen serverade jag havreris som är en ny favorit i alternativ till vitt ris och andra gryn. Det är väldigt gott! Det tar inte speciellt lång tid att koka och blir god smak. Smakar mer än vitt ris och känns lite mer hälsosamt. Oh sen är det ju alltid kul att variera. Jag äter glutenfritt men havre funkar fint så jag är glad att ha fler varianter när exempelvis bulgur, couscous och matvete går bort.

Sen har vi ju sin alltid två grönsaker till varje middag och denna gång blev det ärtor och rivna morötter. Enkla och goda grönsaker som går hem hos familjen och som dessutom funkar bra att spara i kylen till dagen efter om det blir något över.

Ajvarlax med 3 ingredienser

Ajvarlax med 3 ingredienser (4 port)

Ingredienser
4 port lax
1 dl ajvar
3 dl crème fraiche

4 port havreris
Grönsaker

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda ihop ajvar med créme fraiche och krydda med salt och svartpeppar. Häll i en ugnssäker form och lägg sedan i 4 laxbitar. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisning. Servera laxen med ris och valfria grönsaker.


Fler snabba middagsrecept:

Kikärtscurry med broccoli

Kycklinggryta med kokosmjölk

Enkel broccolisoppa med potatis

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.