fbpx

Nu tycker jag det var på tok för länge sen det bjöds på fredagsdrink här på bloggen. Vi har blivit lite dåliga på att hålla vår fredagsdrinkstradition här hemma så det är dags att skärpa sig. Jag dricker mycket tonic med citron eller russchian med lime och det blir inte så spännande drinkrecept men man får passa på att dricka det man är sugen på under graviditeten. Men så gjorde vi i alla fall en alkoholfri variant på blåbärsmojito. Jag ville ha den lite mer läskande så tog större glas med lite mer  bubbelvatten men såklart kan man ta mindre glas och dra ner lite på vattnet för en mer koncentrerad smak. Men snåla inte på mynta, lime och blåbär. Det ska vara mycket smak!

Nu blir det lite jobb, men finlunch på Gondolen och ikväll blir det födelsedagsmiddag för en god vän. Känns som en toppenfredag!

DSC_0102 DSC_0106

Alkoholfri blåbärsmojito (1 glas)

Ingredienser
0,75 dl blåbär
10-12 myntablad
1 tsk sockerlag
2 msk pressad lime
Bubbelvatten

Gör såhär
Muddla/mortla blåbären och myntabladen och sockerlagen. Häll blandningen i en shaker med is och pressad lime och skaka. Häll upp i glas och häll i lite bubbelvatten. Garnera med blåbär och mynta.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b