Det är fortfarande sjukstuga här hemma så det blir ingen lång, inspirerande text om något roligt utan sparar ett lite längre inlägg till imorgon då det är en alldeles speciell dag 🙂 

Nu ska jag ta en sväng till läkaren medan ni kan njuta av detta recept gjort på vissa rester från mezebuffén.

Antep ezme-köttfärssås med persiljeris (4 port)
Ingredienser
4 port ris
En näve bladpersilja
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen koriander
2 stjälkar selleri
1 burk krossade tomater
1 dl grädde
1 köttbuljongtärning
1 msk balamvinäger
1 msk soya
Gör såhär
Koka riset och finhacka persiljan. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en stor kastrull och ha i löken och pressa i vitlöken. Låt fräsa ett par minuter och ha sedan i köttfärsen och koriander. När köttfärsen fått färg, tillsätt såsen, krossade tomater, grädde, buljongtärning, balsamvinäger och soya och låt puttra ca 10-15 minuter. Strimla sellerin och ha i såsen och smaka sedan av med salt, svartpeppar och citronsaft.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.