fbpx

Det här året ska jag fortsätta lära mig mer om antiinflammatorisk kost. Jag mår verkligen bra av den typen av mat även om jag inte alls äter det strikt. Fr mig handlar det om att göra fler bra val oftare. och jag vill hitta goda böngrytor och liknande som hela familjen tycker om. Färgglad mat med mycket grönsaker och kryddor är så himla gott och välgörande för kroppen. Så nu tänkte jag dela med mig av denna smarriga gryta med massor av bra näring. En antiinflammatorisk böngryta med curry, spiskummin och kanel och så serverade jag även med kimchi som är bra för tarmfloran. Mums!

Antiinflammatorisk böngryta

Antiinflammatorisk böngryta (6-8 port)

Ingredienser
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk curry
1 msk spiskummin
2 msk gurkmeja
2 msk kanel
2 frp krossade tomater (á 500 ml)
1 frp kokosmjölk (á 400 ml)
3 dl torkade linser
6 dl vatten

2 frp bönor

Servera med quinoa
Spenat
Kimchi

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk. Ha i vitlök, chili, curry, spiskummin, gurkmeja och kanel och fräs ett par minuter. Ha i krossade tomater, linser och vatten. Låt koka upp och puttra 15 minuter.
Under tiden kan du koka quinoan enligt anvisning.
Ha i kokosgrädde och bönor i grytan. Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
Servera grytan med quinoa, spenat och kimchi.

Antiinflammatorisk böngryta

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b