Maillista

Idag är det hemtenta som gäller men kunde ändå inte hålla mig för att bjuda på ett recept innan tentan drar igång. Detta är en rätt som passar utmärkt till coleslawen som jag skrev om i helgen. En fräsch och god kycklingrätt med många olika smaker!

 

Apelsinkyckling med bulgursallad och coleslaw (4 port)

Ingredienser
600 g kycklinglår
2 apelsiner
2 msk honung
2 cm ingefära
Bulgursallad:
4 port bulgur
1 liten påse röd mangold
0,5 granatäpple
2 msk olivolja
2 msk vinäger
Gör såhär
Kycklingen: Sätt på ugnen på 175 grader. Halvera och pressa apelsinerna. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form och lägg i de urpressade apelsinerna. Blanda apelsinsaften med honung och riven ingefära och häll över kycklinglåren. Krydda med salt och svartpeppar. Tillaga i ugnen ca 40 minuter.
Bulgursallad: Koka bulguren. Låt svalna något och blanda i olja, vinäger, salt och svartpeppar i bulguren. Blanda bulguren med granatäppelkärnor och mangold. 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a