Här har vi en fullspäckad helg framför oss! Snart kommer vår fina vän Jenny på frukostbesök. Hon bor i Örnsköldsvik och va nere ett dygn i Stockholm så då fick vi ihop en frukost. Mycket mysigt! Efter det ska vi göra oss iordning för att sedan åka mot Tierp där det är kalas för faster och farfar som fyller år snart så det blir kul att träffa släkt och vänner. Och imorgon är det julafton nr 1. Då är det hemma hos pappa och det blir ett stort sällskap och det ser jag fram emot. Så mysigt!
Men innan jag börjar ta fram frukosten ska jag såklart dela med mig av ett recept till er. Idag blir det apelsintryfflar – mörk chokladtryffel med touch av apelsin! Nomnom!
Apelsintryfflar (ca 25 st)
Ingredienser
300 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
20 g smör
1 apelsin
En nypa flingsalt
Kakao
Gör såhär
Koka upp grädde i en kastrull och ställ sen åt sidan.
Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål eller djup tallrik. Smält chokladen över vattenbad och när chokladen smält kan du röra ner grädden och rör till en jämn smet. Rör i smöret, skal från apelsinen och lite flingsalt och rör till en blank smet. Ställ skålen i kylen minst 2 timmar.
Forma sedan små chokladtryfflar av smeten. Rulla varje chokladtryffel i kakao. Ställ kallt i 1 timme.