Som ni kanske märker är jag inne i en period med en hel del plugg. När jag har mycket att läsa och skriva är det viktigt att äta ordentligt och ofta, helst fem gånger om dagen. Nu när julen ändå börjar närma sig kommer jag på mig själv att använda mer kryddor såsom kardemumma och kanel och dagens mellanmål toppades med just kanel. Självklart kan man bara ta ett äpple i handen men jag tycker det blir så mycket godare om man skär upp det i klyftor och kanel ger det där lilla extra. Ett snabbt och gott mellanmål!

 

Äppelbitar med kanel (1 port)

Ingredienser
1 äpple
Kanel

Gör såhär
Skär bort kärnhuset och klyfta äpplet. Lägg i en skål eller på ett fat och krydda med kanel. Klart!

Inga svar än

  1. Viktoria

    Du har helt rätt – det är viktigt att äta bra så här i pluggtider! Jag älskar kombinationen av äpple och kanel! Ibland brukar jag lyxa till ett sånt här mellanmål genom att steka äpplebitarna i en stekpanna tills de får en mysig färg, sedan hälla på lite kanel och steka en kort stund till. Det är jättegott, speciellt med vaniljyoghurt till!

    Svara
  2. S

    Äppel och kanel funkar så bra ihop. Detta brukar jag med äta. Eller mitt nya favoritäppelmos med kanel som en av mina "favoritfruar" gav mig inför hösten. Som sagt, två smaker som gör sig väldigt bra ihop!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b