fbpx
Nytt jobb, nytt boende i ny kommun, nya pendlingavstånd osv. Just nu funderar jag mycket på hur mina nya vardagsrutiner ska se ut. Då jag har flextider kan jag styra en del själv och jag har bestämt att gå upp tidigt (ca 5.00/5.30) för att vara på jobbet bland de första och därmed kunna sluta tidigare (och det kanske inte lika jobbigt att jobba över vid behov). Jag ska syssla med morgonträning (30 min-pass) åtminstone 2 pass i veckan för att när jag kommer hem kunna laga mat och ta det lugnt och komplettera med ett längre helgpass. Pendlingstiden går åt till att läsa bloggar och svara på mail och liknande som jag ändå hade gjort hemma. 
 
Jag kommer såklart få prova mig fram men det känns bra att ha en grundplan. Detta bygger även på att effektivisera morgontiden så mycket som möjligt och då ska jag försöka förbereda frukosten på kvällarna. Chiapudding gör jag ju ibland och nu även davosgröt. Det blir så krämigt och gott! Denna variant med äpple och kanel, en klassiker!

Äppeldavos med kanel (1 port)

Ingredienser
1 dl havregryn
1 dl yoghurt
1 dl mjölk
1 tsk chiafrön
1 tsk kanel
1 tsk agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 äpple
Gör såhär
Dela äpplet och grovriv halva. Rör ihop yoghurt, mjölk, havregryn, chiafrön, agavesirap, vaniljpulver, rivet äpple och kanel i en glasburk. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten. Ta fram på morgonen och toppa med äppelbitar.

Inga svar än

 1. Sofie Johansson

  Vardagen är både skrämmande och peppande tycker jag. Låter som du har en bra plan.
  Davos gör jag ibland men inte testat det där med chia ännu. Gott att variera frukosten lite. Oftast äter jag gröt. Smidigt!

  Svara
 2. Sandras Matkrypin

  Ja, gröt blir det för mig mycket på vintern. Då blandar jag grynen med salt och kanske nå frön på kvällen så är det bara tillsätta vatten och in i mikron på morgonen 🙂

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b