fbpx

I samarbete med Gårdssällskapet

Idag har jag något roligt att berätta för er. Som jag nämnt tidigare håller jag på att försöka ta bloggen från att enbart bara en hobby till något jag faktiskt arbetar med mer professionellt där jag kan se det som en sidoinkomst. Det stora första steget var den nya designen som jag gjorde i höstas och nu jobbar jag för att skapa samarbeten med företag jag gillar. Om ni vill läsa mer om hur jag gått till väga och hur jag tänker har jag en miniartikelserie hos Better Bloggers nu och första delen finns här.DSC_0034

Och idag tänkte jag presentera ett samarbete jag precis startat. Jag har nämligen tidigare handlat från Gårdssällskapet då jag prioriterar att köpa svenskt, ekologiskt kött med hög kvalitet som gärna får vara närproducerat. Och allt detta kan Gårdssällskapet leva upp till och därför beställde jag kött från de i höstas. Jag har även skrivit lite mer om min syn på att välja bra råvaror och lite mer info om Gårdssällskapet, det hittar du här. De har olika köttlådor beroende på om du föredrar fläsk, nöt, en mix eller varför inte en säsongslåda såsom lamm eller grillådan? Jag har varit väldigt nöjd med allt kött jag testat från de och det är roligt att man också får testa lite nya styckdetaljer som man kanske inte tillagar varje dag.

Därför blev jag väldigt glad när Gårdssällskapet var intresserade av ett samarbete där jag ska skapa recept till en del av deras styckdetaljer som de vill kunna skicka med köttlådorna för att hjälpa kunderna med lite inspiration. Så nu har jag ett gäng olika köttbitar jag ska skapa recept på och det känns väldigt roligt!

Det första köttet jag valt att tillaga är premiumkotlett som är en fläskkotlett som levereras med fettkappan kvar men utan ben. Köttet blir därför väldigt saftigt och gott. Receptet är anpassat för den mängd kött man får i köttlådan vilket i det här fallet var ca 1 kg. Jag valde att tillaga kotletterna med äpple, bacon, äppelmust. lök och serverade med ett ärtris. Det blev mycket gott!

Äppelkotlett

Äppelkotletter med mustig sås och ärtris (4-5 port)

Ingredienser
Ca 1 kg (4-5 st) fläskkotletter med fettkappa
1 gul lök
2,5 dl äppelmust
2 tsk dijonsenap
2 dl vispgrädde

1 pkt bacon (á 140 g)
2 syrliga äpplen

3 dl ris
300 g gröna ärtor

Gör såhär
Koka ris enligt anvisning. Koka ärtorna i lättsaltat vatten ca 2 minuter och ställ åt sidan.
Strimla bacon tunt. Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Skala och strimla löken. Krydda kotletterna med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och börja med att stek äpplet några minuter så det mjuknar. Lägg sedan äpplet åt sidan och fräs baconet så det blir knaprigt. Lägg baconet åt sidan och stek köttet i samma stekpanna. Bryn ca 2-3 minuter på varje sida och lägg sedan på ett fat. Använd samma stekpanna och fräs löken några minuter så den mjuknar och häll sedan på must och låt puttra ca 5 minuter. Rör i dijonsenap och grädde och låt koka ihop. Smaka eventuellt av med citron beroende på hur syrlig musten är.
Lägg i kotletterna igen och låt puttra med i såsen ca 5 min.
Medan kotletterna blir färdiga kan du röra ihop riset med ärtorna.
Servera kotletterna med äpple, bacon, riset och den mustiga såsen.

äppelkotlett  Äppelkotlett

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b