Maillista

Den här veckan springer förbi och snart är helgen här. Då vankas bröllop och detaljplaneringen pågår för fullt. Jag älskar det och det ska bli toppenkul!
 
Men innan helgen är det två jobbdagar kvar och idag ska jag få lära mig mer om lagret och transporten så det är kylrum och lastbilsåkning på schemat idag. Skoj!
 
Jag fick som sagt en hel del äpplen av svärföräldrarna för ett tag sedan och en del fick kokas ner till denna äppelmarmelad med citron. Med en touch av höst!

Äppelmarmelad med citron

Ingredienser
1 citron
800 g äpplen
2 msk vatten
1 kanelstång
2 stjärnanis
0,5 dl rörsocker
0,5 dl ljust muscovado
0,5 tsk citronsyra
Gör såhär
Riv citronskalet grovt. Skär sedan bort det vita på citronen och skär fruktköttet i bitar. Skala, kärna ur äpplena och tärna. Lägg citronskal, citronbitar och äppeltärningar i en kastrull tillsammans med vatten, kanelstång och stjärnanis. Koka upp och låt småputtra ca 20-30 minuter. Rör om försiktigt då och då. Blanda ner rörsocker och ljust muscovadosocker och ta upp stjärnanis och kanelstång. Ta en sked av marmeladen och häll i ett glas och blanda ut med citronsyran. Blanda sedan ner i kastrullen igen. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar. Låt kallna och förvara sedan burkarna i kylen.

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a