Maillista

Förra veckan la jag ju upp ett recept på en äppelmarmelad med sting av ingefära och när jag gjorde den så blev det även en till sort. Den här marmeladen blev lite annan karaktär på – med smak av äpple, lime och rosmarin. Lite annorlunda och gott till både mat och ostbrickan. Jag gjort en rejäl sats på en gång så jag fick några extra burkar till presenter och så. Alltid lika populärt!

p9250317_appelmarmelad_med_lime_och_rosmarin

Äppelmarmelad med lime och rosmarin

Ingredienser
1 kg äpplen
3 dl pressad lime
Skal från 2 lime
2 tsk torkad rosmarin
3 dl syltsocker
1 krm natriumbensoat

Gör såhär
Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Mortla rosmarinen. Blanda äpple, pressad lime, limeskal, rosmarin och syltsocker i en kastrull och låt koka upp. Småputtra sedan 30 minuter. Ta upp lite marmelad i ett glas och rör i natriumbensoat. Häll sedan tillbaka i kastrullen och dra av från värmen. Fördela sedan i rengjorda burkar medan den är varm. Låt stå svalt.

p9250337_appelmarmelad_med_lime_och_rosmarin p9250340_appelmarmelad_med_lime_och_rosmarin

4 svar

    • Sandra Callermo

      Tack för din kommentar! Jag har nu ändrat i receptet. Sockret ska i från början med allt annat i kastrullen 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a