Förra veckan la jag ju upp ett recept på en äppelmarmelad med sting av ingefära och när jag gjorde den så blev det även en till sort. Den här marmeladen blev lite annan karaktär på – med smak av äpple, lime och rosmarin. Lite annorlunda och gott till både mat och ostbrickan. Jag gjort en rejäl sats på en gång så jag fick några extra burkar till presenter och så. Alltid lika populärt!
Äppelmarmelad med lime och rosmarin
Ingredienser
1 kg äpplen
3 dl pressad lime
Skal från 2 lime
2 tsk torkad rosmarin
3 dl syltsocker
1 krm natriumbensoat
Gör såhär
Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Mortla rosmarinen. Blanda äpple, pressad lime, limeskal, rosmarin och syltsocker i en kastrull och låt koka upp. Småputtra sedan 30 minuter. Ta upp lite marmelad i ett glas och rör i natriumbensoat. Häll sedan tillbaka i kastrullen och dra av från värmen. Fördela sedan i rengjorda burkar medan den är varm. Låt stå svalt.
Ser inte i beskrivningen när sockret ska i…?
Tack för din kommentar! Jag har nu ändrat i receptet. Sockret ska i från början med allt annat i kastrullen 🙂
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se