Maillista

Äpplen, äpplen, äpplen! Vi har fortfarande en hel del äpplen kvar hemma vi fick från svärföräldrarna och de är så goda. Jag är egentligen inget stort fan av just äppelmos men nu när det börjar bli kallt är det så gott med gröt på morgonen och då passar äppelmos perfekt till gröten. Men för att göra den lite smakrikare kryddade jag den med kardemumma och lite kanel och det ska inte vara mycket socker. Jag tog 1 dl socker och då hade jag syrliga äpplen, så det där får man smaka av. Äppelmoset fick en fin rosa färg eftersom jag använde röda äpplen och det blev jättegott!
Äppelmos med kardemumma

Äppelmos med kardemumma

Ingredienser
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
1 tsk hela kardemummakärnor
1-2 krm kanel
1 dl strösocker
Gör såhär
Kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar. Lägg äppelbitarna undan för undan i en bunke med kallt vatten så att de inte blir bruna. Häll av vattnet och lägg äppelbitarna i en stor kastrull tillsammans med 0,5 dl vatten. Låt sjuda under lock ca 20 minuter.
Krossa kardemummakärnorna i en mortel. Rör ner kardemumma, kanel och socker i kastrullen. Ta av från värmen och låt svalna något innan du mixar alltihopa i en blender. Smaka av så det är lagom mängd socker och kryddor. Häll upp i rengjorda burkar och frys in de du inte ska använda just nu.
 
Gröt med äppelmos med kardemumma

Här finns ett annat recept på kryddigt äppelmos!

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a