Idag tänkte jag dela med mig av ett recept från i somras när vi gjorde en magiskt god äppelpaj med nötter. Och jag tänkte att det kan passa bra nu i äppeltider! Denna paj är så crunchig och god och den är sötad med honung. Vi serverade den med turkisk yoghurt smaksatt med vanilj och sötad med honung. Perfekt tillbehör till pajen istället för glass eller vaniljsås.

Äppelpaj med nötter

Idag är det fredag och då längtar jag alltid efter att hämta barnen och fira in helgen. Alltid en härlig känsla! Ofta blir det sen snacks och någon fredagsdrink medan vi lagar mat. Barnens favorit är saft (vi brukar köpa Bara bär) som vi blandar med bubbelvatten och lite pressad lime. Så blir det någon god middag och soffmys sen. Perfekt fredag!

Sen ser vi fram emot en härlig helg som bland annat innehåller dejtnight med min älskade man imorgon. Vi ska först på Icebar och dricka drink och äta middag och sen på champagneprovning. Ååååh, va mysigt och lyxigt!

Äppelpaj med nötter

Äppelpaj med nötter (6-8 port)

Ingredienser
5-6 äpplen
1 msk kanel

4 dl havregryn
1 dl nötter (jag hade mandlar och hasselnötter)
1 msk kardemumma
En nypa salt
0,75 dl honung
0,75 dl kokosolja

3 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
2 krm vaniljpulver

Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Smörj en pajform och sprid ut äpplena och krydda med kanel. Blanda sedan havregryn, grovhackade nötter, kardemumma, salt, honung och kokosolja till en smulig massa (det bästa är att blanda med händerna). Fördela smulorna över äpplena och ställ in i ugnen ca 25 minuter.
Blanda med fet yoghurt eller kvarg som du blandar med lite vaniljpulver och honung.


Fler recept på äppelpaj:

Enkel och nästan nyttig äppelpaj

Äppelpaj med svarta vinbär

Glutenfri äppelpaj med vaniljkokosgrädde

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.