På senaste tiden har det blivit mycket bär i smoothies här hemma eftersom jag har svårt att hålla mig när de färska bären dyker upp i butikerna. Detta har även resulterat i att jag glömmer bort frukten lite och när det börjar bli lite skrumpen och trist slänger jag alltid ner den i en smoothie. Ett tips för att pimpa till smoothies lite är att ha i någon smaksättning som vanilj, kanel, kardemumma eller liknande. Denna gång blev det en äppelsmoothie med kanel.
Äppelsmoothie med kanel (2 port)
Ingredienser
1 äpple
1 päron
2 dl drickfärdig äppeljuice
1 dl kvarg
1 tsk kanel
1 tsk psylliumfrön
Gör såhär
Kärna ur frukten och dela i mindre bitar. Lägg i en blender och ha i juice, kvarg, kanel, psylliumfrön och gärna en isbit. Mixa slät och häl upp i glas.
Slurp 🙂 Äpple och kanel är så made for each other!
Så gott! Som en äppelpaj!