Frukost är ju känt som dagens viktigaste måltid och det är jag beredd att hålla med om. Jag brukar planera redan på kvällen vad jag ska äta till frukost dagen efter. De ständigt återkommande är yoghurt+kvarg toppat med hemgjord müsli (kolla här, här och här), kvarg med hallon och blåbär och lite frön/nötter, mumsiga mackor och till sist smoothies. I veckorna kan jag klara mig på bara en smoothie till frukost men har då oftast i lite frön som kan mätta. På helgen blir det oftast smoothie och mackor för att lyxa till det lite. Till samtliga frukostar gör jag självklart te.
Äpplen finns det ju gott om just nu och därför tänkte jag dela med mig av detta smoothierecept med äpplen, vanilj och mynta. Mixa och njut!
Äppelsmoothie med vanilj och mynta (2 glas)
Ingredienser
2 äpplen
1,5 dl vaniljyoghurt
1,5 dl mjölk
10 blad mynta
1 msk lime eller citron
2 msk psylliumfrön
Gör såhär
Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i mindre bitar och ha i vaniljyoghurt, mjölk, myntablad, citronsaft och psylliumfrön.
Oj vad gott det låter 🙂 Jag måste verkligen prova detta nån morgon. Tack än en gång för att du delar med dig av alla underbara recept o fina bilder. Älskar din mysiga blogg 🙂 Kramar till dej Sandra o ha en mysig dag 🙂
Ja, fräsch och god 🙂 Tack så mycket för de fina orden! De värmer verkligen 🙂
Måste prova!!!
//Lärarstudentskan i uppsala
Vad spännande med äpple och mynta! Annars kör jag ofta med kanel i äppelsmoothien!
Kanel är ju också en given favorit, men mynta fräschar upp det lite 🙂