På helgen får man unna sig efterrätt och det finns så goda äpplen i butikerna just nu så passar en äpplepaj utmärkt. Denna har jag kryddat med kanel, gjort i portionsformar och serverat den med vaniljsås. Enkelt, snabbt och gott!

 

Äppelsmulpaj (4 port)

Ingredienser
4 dl havregryn
150 g smör
1 dl strösocker
0,5 dl brunt farin socker
1 tsk kanel
3 äpplen
2 tsk kanel
1 msk strösocker
 
Vaniljsås eller glass
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, strösocker, farinsocker och kanel. Dela ner smöret och använd fingrarna för att göra till smulig deg. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Blanda med kanel och strösocker.  Lägg äpplena i fyra små portionsformar och strö över smuldeg. Kör in i ugnen ca 15 min. Servera med vaniljsås eller glass.
 
 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b