Jag äter sällan mjukt bröd (i alla fall inte på vardagar) då jag försöker dra ner på de kolhydrater jag kan men när jag väl ska unna mig föredrar jag självklart hembakt. Det är en helt annan grej! Vissa köpebröd är väldigt goda (jag älskar t ex baguetter och ciabatta och det kan vara svårt att få till som man vill) men att kunna blanda i lite vad man vill är roligt. Oftast när vi bakar bröd här hemma är mannen ansvarig för det är mer hans grej. Det här brödet bakade vi med tanke att det skulle passa både till frukost men även som hamburgerbröd och det blev väldigt gott. Degen var ganska kladdig så man kan behöva komplettera med mer mjöl.

 

Äpple- och rödlöksbröd med rosmarin (20 st)

Ingredienser
Fördeg:
50 g jäst
5 dl vatten
1,5 dl durumvete
5 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
0,5 dl olivolja
1 rödlök
2 syrliga äpplen
1 msk rosmarin
Gör såhär
Blanda fördegen genom att lösa upp jästen i ljummet vatten. Ha sedan i durumvetemjöl och vetemjöl och låt vila i 30 minuter. Blanda i ägg, rågmjöl, gramhamsmjöl, olivolja, finhackad rödlök, tärnade äpplen och mortlad rosmarin i fördegen. Tillsätt en nypa salt sist och låt gå ytterligare några minuter.
Lägg smörpapper på två ugnsplåtar och platta ut degen i 20 små brödpaddor. Låt jäsa 2 timmar.
Sätt på ugnen på 200 grader. Pensla försiktigt med olivolja och strö över flingsalt (gärna med örter och citron) och frön efter smak. Grädda bröden i ugnen ca 12-15 minuter/plåt.
 

3 svar

  1. FarmorMormorA

    Jag har precis smakat av det första brödet efter detta recept! Vill bara säga Åååååå så gott!Hade dock ingen rosmarin hemma. Men det gick alldeles utmärkt utan den. Tack för att du delat med dig av det här receptet!

    Svara

    Mentions

  • 💬 Fredagsburgare med lamm och fetaost • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b