Maillista

Godmorgon! När klockan ringde imorse och jag slog upp ögonen blev jag alldeles lycklig av solen som strålade in genom förnstret. Tänkt va mycket ljuset och solen kan göra för humöret. Tog på mig träningskläderna och gick ut på en promenad inna jag intog träningsmattan och körde mitt styrkepass som även är rehab för höften. Solen, friskluften och att röra på kroppen gav mig en bra start!

Ärtbiffar med zucchini och fetaost

Ärtbiffar med zucchini och fetaost

I fredags var två fantastiska vänner hemma hos oss på lunch och då hade jag både zucchini och sötpotatis jag behövde göra av med så då skapade jag denna rätt. Magiskt goda ärtbiffar med zucchini som jag serverade med rostad sötpotatis och en enkel vitlökssås. Fräscht, gott och väldigt uppskattat! Jag fick frågan om receptet på en gång så det är ju ett gott betyg!

Jag har glömt bort att göra vegetariska biffar senaste tiden men nu känner jag att jag måste experimentera mer med detta. Så gott och går ju att variera i oändlighet. För dig som vill inspireras av fler vegetariska biffar hittar du några länkar längst ner i inlägget.

Vegetariska biffar med ärtor, zucchini och fetaost

Ärtbiffar med zucchini och fetaost (ca 6 port)

Ingredienser
1,2 kg sötpotatis
Torkad oregano

Ärtbiffar:
400 g gröna ärtor (tinade)
1 stor zucchini
200 g fetaost
1 liten gul lök
2 ägg
1 dl havregryn
2 msk fiberhusk

Vitlökssås:
4 dl turkisk yoghurt
3 vitlöksklyftor
Örtsalt

Spenat
Paprika

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta sötpotatisarna och skär på längden och sedan i 1 cm-tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och torkad oregano. Rosta i ugnen ca 25 min.
Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt stå medan du gör det andra så den vattnar ur sig.
Skala och riv löken. Lägg de tinade ärtorna i en matberedare tillsammans med fetaost, ägg och havregryn. Mixa slätt och rör sedan ner fiberhusk (ta en matsked i taget) och låt svälla lite emellan så den blir bra konsistens.
Krama ur zucchinin och rör ner i smeten. Krydda med svartpeppar och eventuellt mer salt. Forma sedan smeten till biffar i lagom storlek.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på hög/medelvärme på båda sidor så de får fin färg.
Rör ihop yoghurt med pressad vitlök, svartpeppar och örtsalt.
Servera biffarna med sötpotatisen, yoghurtsåsen och grönsaker.

Ärtbiffar med zucchini och fetaost


Fler vegetariska biffar:

Morotsbiffar med currypotatis

Rödbetsbiffar med quinoa och pärlcouscoussallad

Linsbiffar med potatissallad och morotstzatziki

Halloumibiffar med morötter och pepparrotssås

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a