I samarbete med Gårdssällskapet
När vi firade min fina vän Lotta för ett tag sedan så slog vi till på en asiatisk rätt eftersom det är något hon verkligen gillar. Jag hade ryggbiff hemma i kylen och till denna goding lagade vi en asiatisk sallad med lime, krispiga grönsaker, jordnötter och koriander. Det här är helt klart en rätt i min smak med mycket syra, hetta och fräscha smaker med en god bit kött till. Gott gott!
Asiatisk biffsallad med lime och koriander (4 port)
Ingredienser
1 kg ryggbiff med kappa
200 g glasnudlar
1 gurka
2 morötter
150 g sockerärtor
4 salladslökar
70 g babyspenat
Ett par nävar jordnötter
1 kruka koriander
Dressing:
3 lime
2 msk fisksås
3 msk rörsocker
2 vitlöksklyfta
3 msk riven ingefära
1 röd chili
2 tsk sesamolja
Gör såhär
Riv skalet på lime med zestjärn och pressa saften. Riv vitlök och ingefära samt finhacka chilin. Blanda ihop med fisksås och socker. Smaka av med ev mer fisksås, limesaft eller socker. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 125 grader. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet så den får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg det sedan i en ugnssäker form och sätt i en termometer i mitten på köttet. Ställ in i ugnen och låt komma upp i 56 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila ca 10 minuter i folie.
Koka nudlarna enligt anvisningen. Skölj väl i kallt vatten så nudlarna svalnar.
Klyv gurkan på mitten och kärna ur den. Skär i tärningar. Skala och skär morot i smala stavar, strimla sockerärtor samt skiva salladslök. Hacka korianderstjälkar men spara bladen. Lägg gurka, morötter, sockerärtor, salladslök, babyspenat och korianderstjälkarna i en skål tillsammans med glasnudlarna. Häll på dressingen och vänd runt. Toppa med korianderbladen samt jordnötter.
Skär bort fettkappan och skiva upp köttet i tunna skivor och servera med glasnudelsalladen.
Lämna ett svar