Maillista

En av de lyxiga saker med att jobba hemma tycker jag är att jag kan äta den lunch jag faktiskt känner mig sugen på. När man har med matlåda på jobbet så blir det gårdagens middag eller någon låda men har i frysen men nu kan jag känna efter jag jag VILL ha just idag. Och ibland blir det såklart gårdagens rester eller en matlåda i frysen (vi har alltid ett gäng) men det kan också bli någon snabblagad rätt på råvaror i kylen. Det här är en typisk sån rätt. När jag har kokt ris, quinoa eller bovete över så blir det ofta en bowl. Det bygger på gryn i mitten och sen goda och färgglada grönsaker runt om. Och så vill jag ha i någon proteinkälla (i det här fallet blev det bönorna). Det ska gärna vara färgglatt så det blir en fröjd för ögat men det innebär även att du får i dig många olika näringsämnen. Så detta bleve n asiatisk bowl med marinerade bönor och solgul mango. Sen fick det bli spenat, selleri och morötter också. Allt toppas med sesamfrön och srirachamajo, så gott!

Denna rätt är vegetarisk och dessutom vegansk om du väljer en vegansk majonäs att toppa med. Hur bra?

Asiatisk bowl med bönor och mango

Asiatisk bowl med bönor och mango

Asiatisk bowl med bönor och mango (2 port)

Ingredienser
2-3 dl kokt ris (gärna fulkorn)
150 g tärnad mango
2 stjälkar selleri
2 nävar spenat
1 riven morot
Sesamfrön
Srirachamajo

Marinerade bönor:
1 frp stora vita bönor (avrunnen vikt á 230 g)
En näve färsk koriander
0,5 röd chili
1 msk pressad lime
1 tsk sesamolja

Gör såhär
Skölj av bönorna och lägg i en skål. Finhacka koriander och chilin och tillsätt i skålen tillsammans med pressad lime och sesamolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Grovriv moroten. Strimla sellerin.
Lägg upp ris, mango, selleri, spenat, morot och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och servera med srirachamajo.

Asiatisk bowl med bönor och mango


Fler bowls:

Pokebowl med marinerad lax

Avokadobowl med halloumi och grönkålshummus

Bowl med ärthummus och curryrostad broccoli

1

4 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/asiatisk-bowl-med-bonor-och-mango/"/>
wrapcb-footer-a