Maillista

Nu är jag åter på svensk mark efter både Chile- och Berlin-resa och det är riktigt skönt att vara hemma. Allt är uppackat och jag är tillbaka på jobbet och det känns skönt att vara tillbaka i vardagsrutinerna. Så nu är jag nyss hemkommen från gymmet och nu är det lite mer hälsosam mat som gäller framöver för att få mer energi igen.
 
Receptet jag tänkte bjuda på idag är en köttfärssås med asiatisk touch och efter det en fruktsallad med lite vaniljglass. Gottigott!

DSC_0295

Asiatisk köttfärssås med jasminris (6-8 port)

Ingredienser
6-8 port jasminris
1 kg nötfärs
2 gula lökar
2 morötter
3 msk röd currypasta
2 burkar kokosmjölk (á 400 ml)
1,5 msk fisksås
1 tsk rörsocker
3-4 msk pressad lime
Koriander
Gör såhär
Koks riset enligt anvisning. Skala och hacka löken. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök ett par minuter. Ha sedan i currypastan och fräs en minut till. Ha i färsen och bryn den. Tillsätt sedan morötter, kokosmjölk, fisksås, lime, socker och krydda med salt och svartpeppar. Låt köttfärssåsen puttra utan lock ca 15 min. Blanda ner koriander strax före servering och servera med ris.
Exotisk fruktsallad med vaniljglass (4 port)
Ingredienser
1 ananas
1 mango
1 äpple
1 banan
1 kaktusfikon
1 lime
Vaniljglass
2 passionfrukter
Gör såhär
Skala och tärna ananas, mango och kaktusfikon. Skala och skiva bananen och kärna ur och tärna äpplet. Lägg allt i en stor skål och pressa över limen. Lägg upp i portionsskålar och servera med vaniljglass och passionsfrukt.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.