Några av er kanske minns att jag brukar göra kräftfond efter kräftskivan varje år. Sen har jag kräftfond i frysen i små burkar som räcker länge och passar bra till soppor, såser och grytor. Så denna soppa gjorde jag på just den fonden men det går ju såklart att byta ut mot koncentrerad köpefond och vatten. Jag smaksatte min på lite asiatiskt vis och det blev väldigt lyckat.

Asiatisk kräftsoppa med vispad limefraiche (4-6 port)

Ingredienser
2 burkar kokosmjölk
4 dl vatten
2 cm ingefära
1,5 tsk röd currypasta
1-2 tsk fisksås
200 g sockerärtor
3-4 morötter
3 salladslökar
2-3 dl kräftfond
Ca 300 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)
1 lime
2 dl créme fraiche (ev. vegansk)
Gör såhär
Vispa créme fraichen fluffig och rör sedan ner cest från limen. Krydda med salt och svartpeppar. Skala och skiva morötterna. Värm kokosolja i en stor kastrull och fräs currypasta tillsammans med riven ingefära och morötterna. Fräs en minut innan du tillsätter kräftfond, vatten, fisksås och kokosmjölk. Låt småputtra 10 minuter. Pressa i limen och smaka av med salt och svartpeppar. Red av med maizena.
Strimla sockerärtorna. Strimla salladslök. Blanda ner grönsakerna i soppan tillsammans med hälften av kräftstjärtarna. Servera soppan med resten av kräftstjärtarna och limefraichen samt vitlöksbröd.

Inga svar än

  1. Sandras Matkrypin

    Tack! Nej, det är klart att det inte alltid går precis som man har tänkt sig och det händer att jag fotar de inläggen. Oftast hamnar de bilderna på instagram i så fall. Men jag roas själv av att även visa misstag så jag försöker dela med mig mer av sånt 🙂 Alltid kan man glädja någon!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b