Ett par gånger per år brukar jag bli inbjuden till Kronfågels grillunch. Det är en lunch där de presenterar nya produkter, pratar om svenskarnas sätt att konsumera kött och så blir det mycket prat om kyckling. Det är vingar, steak, färs, lår, filé, skinka osv. Det finns massor av goda kycklingprodukter och en som jag fastnat lite extra för är färsen. Kycklingfärs är så gott och passar bra att använda till mycket. I många rätter där det brukar vara nötfärs går det utmärkt att byta till kycklingfärs och då blir det lite lättare och lite mer klimatsmart.

Asiatisk kycklingfärs med nudlar och broccoli

Vi brukar t ex göra kycklingtacos, kycklingköttbullar, kycklingburgare och mycket annat. Så dagens middagstips blir en kycklingfärs med asiatisk touch med ingefära, chili och kokosmjölk. Smaklig spis!

Asiatisk kycklingfärs med nudlar och broccoliAsiatisk kycklingfärs med nudlar och broccoli (4-5 port)

Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
En bit ingefära
3 morötter
500 g kycklingfärs
0,5 dl tomatpuré
1 msk röd currypasta
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 hönsbuljongtärningar
Pressad lime

4-5 port nudlar
1 broccoli

Gör såhär
Skala och hacka lök, vitlök, ingefära. Kärna ur och finhacka chili. Riv morötterna grovt. Hetta upp olja i en traktörpanna och fräs lök, vitlök, ingefära och chili så det blir mjukt. Tillsätt kycklingfärsen och bryn den. Tillsätt sedan tomatpuré, currypasta och morötter och fräs ett par minuter innan du tillsätter vatten, kokosmjölk och buljongtärningar. Låt koka upp och puttra sedan 15 minuter. Under tiden kan du koka nudlar enligt anvisning. Dela ner broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten ett par minuter Smaka sedan av kycklingsåsen med salt, svartpeppar och pressad lime. Servera med nudlar och broccoli.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.