Maillista

Godmorgon! Det är måndag och jag är peppad på en ny vecka. Det känns som veckorna springer förbi och jag har inte riktigt fattat att vi åker till Egypten om mindre än en månad och innan dess ska vi hinna med 60-årsfirande, 30-årsfirande, fler kalas, bruncher, gospel osv. Massa kul i kalendern! Fick ett litet breakdown i helgen när jag kände att jag inte hade koll på vad som ska göras och hur kalendern ser ut så jag och David satte oss ner och strukturerade upp. Bokade in grejjer, skrev en ToDo med allt som ska göras närmsta månaden. Så nu känns det bättre och nu är det bara köra på och räkna ner till semestern.

Asiatisk morotspasta med broccoli

Vi har en återkommande rätt här hemma som är en pasta med morotssås. Det är billigt och gott och ingredienser vi alltid har hemma. Häromdagen blev jag sugen på att göra en ny variant på den med asiatiska smaker i form av kokosmjölk och garam masala. Och broccoli! Alltså broccoli är så himla gott och jag äter det flera gånger i veckan nu.

Asiatisk morotspasta med broccoli

Asiatisk morotspasta med broccoli

Asiatisk morotspasta med broccoli (6 port)

Ingredienser
6 port pasta
600 g morötter
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk garam masala
2 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater (á 500 ml)
1 burk kokosmjölk
400 g broccoli

Gör såhär
Tvätta morötterna och riv de grovt. Skala lökarna och skär i smala båtar. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stor kastrull och färs lök och vitlök så det blir mjukt. Tillsätt sedan garam masala och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan morötter, buljongtärningar, krossade tomater och kokosmjölk. Låt koka upp och låt småputtra 10 minuter.
Under tiden kan du koka pastan enligt anvisning.
Dela ner broccolin i små buketter. Tillsätt i såsen och låt koka med 2 minuter.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.