Jag har snöat in på asiatiskt på senaste. Har blivit ett gäng olika middagar och även testat lite smarriga sallader. Älskar att dressa morot och gurka med olika smaksättningar såsom sesamolja, soja, chili, lime, fisksås och annat. Det blir ett smarrigt tillbehör som förhöjer smakerna och går dessutom snabbt att svänga ihop. Så idag tänkte jag dela med mig av en asiatisk morotssallad med sesam och och soja. Och så syra i form av vinäger och lime. Fräscht och väldigt gott tillbehör till exempelvis nudelrätter, wok eller annat. Jag säger bara – testa denna!
Om du, liksom jag, gillar asiatisk recept så kan jag hinta om att jag bjussar på lite länkar längst ner i inlägget. T ex tonfiskröra, kycklingrätter och även en magiskt god räkröra. Kanske som förrätt till nyår? Inspirationen fortsätter helt enkelt!
Asiatisk morotssallad
Ingredienser
3 morötter
1 msk tamarisoja
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrön
1 tsk pressad lime
Gör såhär
Skala morötterna och skapa remsor med skalaren. Lägg i en skål och tillsätt soja, vinäger, sesamolja, sesamfrön och pressad lime. Smaka av med dalt och svartpeppar.
Fler asiatiska recept:
Asiatisk nudelsallad med kyckling
Denna middag måste ni bara testa! Dan dan nudlar med massor av smak som toppas med koriander och salta jordnötter.