Så fort våren smyger sig på blir man ju väldigt sugen på att göra iordning på tomten, äta lunch och middag i uterummet och självklart inleda rosésäsongen! Sagt och gjort så bjöd vi över några vänner på lunch och serverade en väldigt smarrig lunch i uterummet och till detta dracks självklart rosé! Det blev en succé och var så trevligt 🙂 Maten vi bjöd på var asiatisk nudelsallad med kyckling. Smakrikt, fräscht och så gott! Så det här är väldigt uppskattad bjudmat och vi hade en mycket trevlig lunch.
Asiatisk nudelsallad med kyckling (6 port)
Ingredienser
800 g kyckling
2 lime
Några cm ingefära
2 vitlöksklyftor
Dressing:
3 vitlöksklyftor
1 dl kokande vatten
2 msk honung
En nypa chiliflakes
1 lime
2 msk fisksås
2 msk tamarisoja
1 tsk sesamolja
250 g broccoli
1 pak choi
2 morötter
3 salladslökar
1 gul paprika
6 port nudlar (jag hade ca 600 g)
Gör såhär
Blanda skal och saft från 2 lime, riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Lägg ner kycklingen och blanda så allt blir marinerat. Låt stå en stund, gärna några timmar om du har tid.
Sätt på ugnen på 225 rader. Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen tills den når en innertemperatur på 67 grader.
Ta en skål och blanda pressad vitlök, kokande vatten, honung, chiliflakes, skal och saft från limen, fisksås, tamarisoja och sesamolja.
Dela ner broccoli i små buketter och hacka stammen. Strimla pak choi och skär morötterna i slantar. Strimla salladslök och urkärnad paprika.
Koka nudlarna enligt anvisning och lägg i broccolin sista minuter. Häll av vattnet och häl på dressingen och rör runt ordentligt. Blanda sedan ner pak choi, morötter, salladslök och paprika. Servera med kycklingen.
Fler recept på nudelsallad: