fbpx

Är du team bakad potatis? Jag älskar det men min man tycker inte det är någon hit. Så jag passar ofta på att äta det när jag jobbar hemma själv eller när jag äter lunch med min älskade mor som delar kärleken till bakad potatis. Favoriten är skagenröra och den går inte att slå. Men det är alltid kul att testa nya varianter som kan utmana skagenröran. Dessutom är ju inte räkor det billigaste så denna gång testade jag att göra en variant med tonfisk. Som i kanske märkt gillar jag asiatiska smaker och är dessutom inne mycket på gochujang som jag vill testa i lite allt möjligt. Så det blev en asiatisk tonfiskröra med bakpotatis och det blev sååå gott!

Om du vill ha mer inspiration på recept med bakad potatis kan jag tipsa om att scrolla längst ner i inlägget 😉

Asiatisk tonfiskröra med bakpotatis

Asiatisk tonfiskröra med bakpotatis (1 port)

Ingredienser
1 burk tonfisk
0,75 dl grekisk youghurt (ev. vegansk)
1 salladslök
En snutt riven ingefära
1 msk pressad lime
1 tsk gochujang
1 msk hackad koriander

1 bakpotatis
Sallad

Gör såhär
Gör gärna potatisen i micron. Tvätta den och lägg på en tallrik. Picka hål med gaffel eller sticka på båda sidor. Ställ in tallriken i micron och sätt på full effekt 7-10 minuter beroende på storlek. Vänd på potatisen efter halva tiden.
Häll av tonfisken och lägg i en skål. Ha i yoghurt, strimlad salladslök, riven ingefära, lime, gochujang och koriander. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär ett kryss i potatisen och salta. Ha i röran och servera med sallad.

Asiatisk tonfiskröra med bakpotatis


Fler recept på bakad potatis:

Bakad potatis med champinjoner och ajvar

Bakad potatis med avokado och fetaost

Bakad potatis med bönröra

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b